Om oss

Välkommen att bo i lugn och rofylld miljö i vårt unika hus där inget rum är det andra likt.

Vi finns i det böljande vackra landskapet mellan Svedala och Trelleborg, med närhet till både naturen och Malmö och Köpenhamn.

Här kan du njuta av lugnet på landet, med många vackra blommor i trädgården, sitta under ett äppelträd eller vid näckrosdammen där det finns grodor, spela golf på någon av de närbelägna golfbanorna och cykla eller gå i de vackra omgivningarna som är gula av raps på våren. På hösten kan du plocka äpplen från något av våra 14 äppelträd eller smaka päron från vårt stora träd.

Efter drygt 20 år i Södertäljetrakten och några år utomlands bestämde vi oss för att flytta till Skåne, inte minst för att golfsäsongen är längre och det är närmare till kontinenten. Vi hade turen att efter mycket letande till slut hitta detta fantastiska hus i Minnesberg.

Vi hoppas att ni ska trivas hos oss! Välkomna!

Anders & Cecilia Wettstam

booking review

Om Minnesbergs tegelbruk och huset

Minnesbergs Tegelbruksbolag bildades 1883 och ombildades till Minnesberg Tegelbruks Aktiebolag 1888.

Tillverkningen var från början specialiserad till finare tegel, glaserat tegel och detaljer men under 1900-talet ändrades inriktningen till mer taktegel och fasadtegel.

Minnesbergs Tegelbruk levererade bl a tegel till flera stora kyrkobyggen, t ex till Luleå kyrka och Tygelsjö kyrka, till skånska sockerbruken i t ex Trelleborg och Svedala, till fabriksbyggnader, t ex Ångkvarnen i Kalmar och Gotlands Andelsmejeri i Visby, m m.

Tegelbruket lades ner 1993, men flera byggnader finns kvar och används nu bl a som lager.

Vårt hus är byggt 1900 och har varit kontor till tegelbruket. Så småningom blev det även bostad för verkställande direktören Arne Mörck med familj. Arne Mörck började arbeta i bolaget 1935 och efterträdde sin far Hjalmar Mörck som VD 1939.

Samhället präglas av en byggnadsstil med tegelvillor, byggda med det lokala teglet.

Källor: “Minnesbergtegel 1888-1963 – en minnesskrift” av C.G. Lekholm och H. Lindal, “Archives Portal Europe”, Landsarkivet i Lund – under rubriken Minnesbergs Tegelbruks AB:s arkiv, samt Wikipedia.

Letar du efter ett personligt Bed & Breakfast i Skåne?

Vårt B&B i Skåne erbjuder ett unikt boende i lantlig och rofylld miljö för dig som gillar det mer personliga och småskaliga. Frukost serveras och sänglinne och slutstädning ingår. Du har också tillgång till den stora trädgården och grillplatsen.